2010. február 5., péntek

Az Igaz Vallás,és a "Google egyház"

Mint egykori Jehova Tanúja, eszembe jutott az Őrtorony Társulat érv-gyűjteménye ( http://www.watchtower.org/h/rq/article_13.htm )  hogy miért ők,-és csakis ŐK képviselik az IGAZSÁGOT(?!?)   Hiába van több "Jehova Tanúi"  néven létező,szinte ugyanazokat a tanokat tanítva,mint a brooklyni mainstream irányzat.   Nos,-az "Őrtorony-módszert" alkalmazva,szinte bármelyik egyház indíthatna "Melyik az Igaz Vallás" című vetélkedőt....Recept:Szedd össze a felekezetedre jellemző tulajdonságokat/tanításokat,adj ezekhez  többé-kevésbé passzoló Bibliavers-idézeteket!  (A legtöbb embert úgysem érdekli a Bibliai szöveg-összefüggés)    Ezeket keverd meg jól,rázd össze,és tálald fel úgy,hogy a Te Felekezeted egyedül az "Igaz Vallás"-minden más ember meg "megy a levesbe"!  Csak példákként-röviden: Adventista Verzió:  A lábmosás (az alázatosság törvénye) :   A lábmosás, mely az Úrvacsorát megelőzi, alázatosságra tanít. Krisztus rendelte el,  és a keresztény egyházra hagyta, hogy alázatosságra, egyenlőségre, testvéri szeretetre és a Krisztusban való egységre tanítson. A testvérek béküljenek ki egymással a lábmosás előtt.  A szombat: Isten törvényének negyedik parancsolata elrendeli a hetedik napi szombat megtartását. E szent nyugalom nap, a teremtés, az újjáteremtés és a megváltás emlékjele. Egy lelki intézmény, vallási ünneplésre és tanulásra szentelt nap. 1. Mózes 2: 1- 3; 2. Mózes 20: 1- 17; Ezékiel 20: 12. 20; Ésaiás 58: 13.14; Márk ev. 2: 28; Zsidó 4: 1- 10. A szombat igazi megtartása azt jelenti, hogy megszűnünk minden világi munkánktól, péntek naplementétől szombat napnyugtáig.      A szombatra való előkészületeket be kell fejezni pénteken, mielőtt a szombat megkezdődne. 3.Mózes 23: 32; 2.Mózes 16: 22. 23; Lukács 23: 54-57; Márk 16:1.    Krisztus és az apostolok ideje óta, a keresztre feszítés előtt és a feltámadás után is megtartották a szombatot, és ez örökké megmarad, mint  igazi nyugalomnap (Ésaiás 66: 23).  (Forrás: http://www.hnarm.hu/hitelveink.htm )      Következtetés: Csak az adventista gyülekezetek  képviselik az "Igaz Vallást"     Szélsőséges Pünkösdi/karizmatikus verzió:   Az Igaz Vallás követője nyelveken kell,hogy szóljon: Márk 16:17, Ap.Csel. 2:4, 1.Korinthus 14:5  Az Igaz Vallás csak Jézust ismeri el gyógyítónak, a vérátömlesztés elfogadása,és egyéb orvosi segítség igénybevétele (még gyógyszer is) a hitetlenség jele: Márk 5:26 , 2Mózes 15:26 , 2.Krónika 16:12  Következtetés:  Csak a szélsőséges pünkösdi/karizmatikus hívőket ismeri el Jehova Isten.   ***  Persze,persze...ezt komolyan gondolni ugyanolyan tévedés lenne,mint az Őrtorony Társulat "bizonyítékait" vagy a "Google Egyház" mellett szóló érveléseket!   Hiszem,és vallom: Nincs "üdvözítő vallás"-csak Üdvözítő Jézus Krisztus!   Eddig írtam én,Zsotza-ezután jöjjön a paródia a Google Egyházról-köszönet az Evangélikus Egyház hivatalos Honlapjának szerkesztőinek!  Forrás:  http://www.evangelikus.hu/publicisztika/az-isteni-google  "Az Isteni Google?"  
Kétségkívül remek dolog a Google, ám egyesek szerint már egyenesen és szó szerint isteni is, ezért már meg is alapították a neki kijáró egyházat, The Church of Google, vagyis Google Egyháza néven.
Az isteni Google?
A nyitóoldal
Hitük szerint a Google áll a legközelebb ahhoz, amit az ember valóban megtapasztalhat az istenség fogalmából, és hogy a Google isteni jellegét ráadásul még több bizonyíték is támasztja alá, mint a hagyományos vallások isteneit - amely utóbbiak léte ráadásul tudományosan nem igazolható, ellentétben a Google-ével.
A bizonyítékaikat kilenc pontban foglalták össze, melyeket az ipon.hu oldalon találtunk.
A pontok szerint tehát a Google...
1.) ...áll a legközelebb a valódi mindentudáshoz, a maga 9,5 milliárdnál is több indexelt weboldalával, amelyeket ráadásul hatékonyan szortíroz és rendszerez, hozzáférhetővé téve azt az egyszerű halandók számára is.
2.) ...egyszerre jelen van mindenütt. Világszerte bármely adott pillanatban ott van mindenütt, főleg a WiFi-hálózatoknak és a mobilnetnek köszönhetően.
3.) ...meghallgatja az imákat és válaszol is rájuk, bármiről útmutatást ad bárkinek, aki ezt kéri tőle - de természetesen nem cselekszik helyette. Csak utat mutat, azon elindulnia már a kérdezőnek magának kell.
4.) ...gyakorlatilag halhatatlan, nem tekinthető hozzánk fogható fizikai lénynek. Az algoritmusai számtalan szerverre terjednek ki; ha ezek közül bármelyik is kiesne, nyomban egy másik veszi át a helyét. A Google lényegében örökké létezhet.
5.) ...végtelen, akár az Internet maga.
6.) ...mindenre emlékezik. Rendszeresen eltárolja a weboldalakat a roppant szerverein. Mi több, ha az ember közzéteszi a gondolatait és meglátásait a neten, úgy általuk illető még a halála után is fennmaradhat a Google Túlvilágában - vagyis a tárolóegységeiben.
7.) ...nem képes rosszat cselekedni. A Google céges elveinek részét képezi az is, hogy gonoszság nélkül is képesek profitot termelni.
8.) ...egyetemes. Bárki fordulhat hozzá, senkit nem utasít el. A Google trends tanúsága szerint a "Google" kifejezés keresettebb, mint az "Isten", "Jézus", "Allah", "Buddha", "kereszténység", "iszlám", "buddhizmus" és "zsidóság" szavak együttvéve.
9.) ...létezésére bőséggel áll rendelkezésre bizonyíték, messze több, mint bármelyik másik, bárkik által imádott isten létezésére, és még csak hinni sem kell benne. Bárki, aki ellátogat a www.google.com-ra, egyből bizonyságot nyerhet páratlan hatalmáról.
Mi ehhez a magunk részéről a következő megjegyzéseket tennénk:
A Google egyelőre csak pár milliárd oldalnyi információt tud, ez elenyésző ahhoz képest, amit Isten maga tud.
Ha elromlik a számítógépes rendszer, akkor mi van? Az ember által alkotott dolgok bármikor elromolhatnak, még akkor is, ha számos szerver veheti át egy elromlott helyét. Akár több tízezer szerver is elromolhat egyszer. Isten ezzel szemben nem romlandó.
Ha mindenható lenne a Google ismerné gondolatainkat, még mielőtt megfogalmaztuk volna azt. De a Google csak azt adja ki, amit mi beírunk az Internetre.
Ha mindentudó lenne, akkor bizony egy bizonyos kifejezés keresésekor valóban csak azt adná ki, amit mi kérünk tőle, és nem adnak olyan megoldásokat is, amelyeket látni sem akartunk. Egyszóval a gondolatainkat mégsem ismeri.
Elég banális a statisztika: a Google-on magán ki akar rákeresni a Google szóra? De még ha a Google szót keresgéljük is... aki Istent keresi, biztosan nem a Google-on keresgél utána. Legalábbis inkább másfelé kell őt keresni.
A Google, ha Isten lenne, akkor meghalna értünk. Ez lenne a legnagyobb dolog, amit megtehetne. De mivel ő nem Isten, ezért nem is tud úgy gondolkodni, mint ahogyan Isten tette, amikor Jézus Krisztusban eljött közénk és meghalt értünk a kereszten. Érted is és értem is, hogy nekünk, ha hiszünk benne, jobb legyen.2 megjegyzés:

Malvina írta...

Szia Zsolt! Köszi a megjegyzést :) Örömmel olvasom, hogy majdnem hasonló cipőben járkálunk... ezentúl olvasni foglak!
Üdvözlettel,
Malvina

Zsotza írta...

Malvina,nagyon örültem,hogy megtaláltam Blogodat,és köszönöm hogy viszont-látogattál! Én is figyelem blogodat-érdemes olvasni! Üdvözöllek szeretettel:Zsotza