2010. szeptember 7., kedd

Objektív szándékkal Jehova Tanúiról-Topic az Alfa Omega Fórumon

Kedves Olvasó! 
 "Off",azaz egy kicsi kitérő...:  Mindenek előtt megköszönöm azoknak a Blogger-társaknak,akik még korábban felvették a NET-naplómat a "Blogroll" dobozba (...és azoknak is  köszönet,akik a jövőben teszik meg), köszönöm,hogy a régi web-címeket átjavították az aktuális címre:  http://zsotza.blogspot.com    

A  korábbi blog-oldalakra érkező kommentárokra is válaszolok, de a- blogok közül- új postokat csak  ide teszek fel....ha  élek,és az Úr akarja /engedi.   A Jehova Tanúi felé szóló weboldalaimra (http://szabadjehovatanui.gportal.huhttp://szabadjt.szabadszo.hu  , http://szabadjehovatanui.maxforum.org  )  továbbra is  olyan írásokat teszek fel,amely segítség lehet a gondolkodó,(már) nem  csak Őrtorony Társulati tanulmányokat  olvasó Jehova Tanúinak,és az  érdeklődőknek.  
A Gportal-os honlap   volt nekem különösen "kemény dió"  feladat... 
Istennek hála, (és  köszönet  a Látogatóknak!) a SzabadJehovaTanui.Gportal.Hu   szeptember  első napjaiban elérte a  9000.-ik látogatást!  Az  átlag  látogatottság  85!   
(Nos ,itt van  az "off" vége)  

Kaptam egy megkeresést   az  "Alfa-Omega" Keresztény Web-fórum    Adminjától, Antee-tól,hogy csináljunk egy olyan   topic-ot (rovatot),amely  Jehova Tanúi tanításairól  szól.   Mindenképpen   szeretném elkerülni az Index Fórum ("Jehova Tanúi tévtanításai") időnként agresszív  hangvételét, "agyagba-döngölő" stílusát.  Antee kérdésére,hogy mi legyen a Topic címe  javasoltam három variációt:  "Szolgálat Jehova Tanúi felé", "Dialógus Jehova Tanúival" , és: "Objektíven Jehova Tanúiról".  

A második név-variációról  sejtettem,hogy nem lesz  nyerő....  eddig még nekem sem volt  sok higgadt,tárgyilagos  dialógusom  Jehova Tanúival.  
Antee,a Fórum-admin az  utolsó mellett  döntött,-szerintem  is jól!  
Az  új  topicban  első  hozzászólásomban két  dolgot hangsúlyoztam: 1.:  a hívő,újjászületett keresztényeknek küldetésük,és  üzenetük van Jehova Tanúi felé!  2.: Nem Jehova Tanúi lejáratása a cél.  

Elszomorított,amikor   keresztény  fórumon félvállról vették Jehova Tanúit,és  minősítették a hitüket.  A  vélemény  szabad, a minősítés (ítélet)  az Úr Jézus Krisztusé!   
Eddig is érdemes  volt  látogatni,olvasni   az  Alfa-Omega Fórumot  ,most  egy  okkal /topiccal több ok van rá! [;<-))  
Aki  szeretne   hozzászólásaival aktívan  részt  venni a Fórum-beszélgetésekben,annak  érdemes  regisztrálni akár itt is,ide kattintva!    Íme  az  ajánlott topic:  Klikk ide: Objektívan Jehova Tanúiról-topic  

[Zsotza]

9 megjegyzés:

Hevel írta...

Nagyszerű kezdeményezés!

Az átlag Jehova tanúja hite ugyanolyan őszinte és értékes dolog számára, mint a protestánsoknak a sajátjuk, vagy mint nekem az enyém. Más hitét úgy megköpködni, mint néhány fórumban teszik, számomra elítélendő dolog. Egy higgadt, objektív fórum --már amennyire bármi a vallásokkal kapcsolatban objektív lehet-- viszont egy rendkívül fontos dolog, pláne, ha ezzel másokon segíthettek.

Remélem sok siker kíséri majd ezt az újabb vállalkozást a tanúk szemének felnyitására!

Zolika írta...

"a SzabadJehovaTanui.Gportal.Hu szeptember első napjaiban elérte a 9000.-ik látogatást! Az átlag látogatottság 85"

Gratulálok.

Zolika írta...

Minek ez az utólagos jóváhagyás?
Úgysem ír be senki olyat, amit törölni kellene.
De ha mégis, utólag is kiszedheted.

Persze, te tudod.

Zsotza írta...

Köszönöm,Hevel! Nagyon fontos,hogy alázatban maradjunk,és emlékezzünk: a vallási vitapartner is az Örökkévaló Főműve! Igazi kihívás,nagy feladat lesz a Topic...ha csak egy Jehova Tanújának tudunk segíteni,-már megérte!

Zsotza írta...

Zolika,nagyon szépen köszönöm hogy velem Örülsz! Emberileg semmi esélyt nem láttam a Gportál-os honlapnak...Isten útjai kifürkészhetetlenek! Dicsőség az Úrnak!

Hevel írta...

Hadd osszak meg egy számomra nagyon örömteli hírt: A legnagyobb fiam nagyszülei kb. 15 éve Jehova tanúi lettek. Sajnos nagyon vaskalaposak is voltak, és ennek is következménye volt, hogy a fiam elvesztette a hallását. Mióta a párom vissza tudta szerezni a fiát tőlük, nem tartottuk a kapcsolatot velük. Ennek több oka is volt.

Tegnap kaptunk egy emailt a fiam egyik nagybátyjától, amiben örömmel értesített minket, hogy a párom volt anyósa és apósa 8 hónapja elhatárolódott az Őrtorony Társaságtól és mostanában újra a helyi modern ortodox zsinagógába járnak. :) Mindez köszönhető volt az egyik ehhez hasonló blognak, ami először nyitotta fel a szemüket.

Zsotza írta...

@Hevel: Talán én sem hiába írom a blogot...örülök Örömödnek. Nagyon fontos lenne,hogy Rokonod nyitott legyen/ maradjon a Szentírás előtt. Én is erre törekszem. @Zolika: Ha dolgozom,akkor 17 órán keresztül nem vagyok NET-közelben. Addig meg tele lehet szemetelni a blogot:(SPAM,kilométeres bemásolások,stb...) Hangsúlyozom: nem az a baj,ha valaki nem ért velem egyet. Itt az élő példa: Hevel meggyőződéses Izraelita,Te hívő katolikus keresztény,én protestáns baptista keresztény,-és mégis tudjuk kulturáltan kezelni a hitbeli különbségeket. Ezt szeretném elérni Jehova Tanúival is.

Kató István írta...

Szívből örülök annak, hogy Jehova Tanui számára is van szabadulás. Külön öröm az (egy internetbúvár számára különösen), hogy ebben egy internetes blog kapcsolódási pont, segítség lehetett.

Dicsőség Istené

Zsotza írta...

Nagyon szépen köszönöm,Petya! Ezért is kell szólnunk / írnunk, hogy segítségére lehessünk azoknak,akik áldozataivá váltak egy tévelygő irányzatnak!