2010. november 20., szombat

A "Nagy Nemzedék" elmúlása

2010 tele van furcsa jubileumokkal Jehova Tanúi történelmében.  
Volt egyszer egy tanítás a Szervezetben,amely sok embernek adott bátorítást,és reményt,jelet.  
Az Őrtorony Társulat  hosszú évtizedekig azt tanította,hogy az 1914-es nemzedék élet-idejében  fog eljönni az Armageddon,és utána  az Új Világ. 
Nagyon sok  ember számára volt ez  útmutatás.  
Van egy folyóirat,amelynek  a 4.-ik oldalán hosszú ideig olvasható volt,hogy miért jelenik meg az "Ébredjetek".  Idézem belőle a lényeget:   
>>" Ami a legfontosabb: ez a folyóirat megerősíti a bizalmat a TEREMTŐ azon ÍGÉRETE iránt,amely szerint egy békés és biztonságos új világ jön létre,mielőtt elmúlik az a nemzedék,amely tanúja volt az 1914-es eseményeknek "<< -1995 októberéig.  

>>"Ami a legfontosabb: ez a folyóirat megerősíti a bizalmat a Teremtő azon ígérete iránt,melyet egy békés és biztonságos új világra tett,amely hamarosan felváltja a dolgok jelenlegi gonosz,törvénytelen rendszerét. "<<-1995 novembertől.  
(-Kiemelés tőlem: Zsotza 
Volt egyszer egy váltás...változás. 
Az,ami "a Teremtő ígérete" volt, 1995 novemberétől már nem az. 
Mi lehet az oka...?  
Ha Jehova Isten valóban kinyilatkoztatta az Őrtorony Társulatnak,akkor miért kellett  eltüntetni?    Ha a Teremtő módosította volna a kijelentést,nem furcsa,hogy a nemzedék  elmúlása előtt  történt a változás?  
Ez a nemzedék már 1968-ban is "meglehetősen idős"  volt.  

>>" Jézus éppen azokról az egyénekről beszélt,akik meglátják mindezeket a dolgokat. >Ezek a dolgok< azok az események, amelyek már 1914 óta megtörténtek, s amelyek még megtörténnek egészen e gonosz rendszer végéig (Mt 24:33) Még azoknak sem volt alkalmuk meglátni ezeket a dolgokat mind, akik ötven évvel ezelőtt születtek.
(-A könyv,amiből idézek 1968-ban készült!! - Zsotza) 
Ők akkor léptek színtérre, mikor a megjövendölt események már folyamatban voltak.
De még olyan emberek is életben vannak, akik 1914-ben már éltek, és látták ami ekkor történt , s akik elég idősek voltak ahhoz, hogy még emlékezzenek azokra az ( 1914-es- [ Zsotza]) eseményekre. 
Ez a nemzedék már meglehetősen idős. [...] Sokan azonban még életben lesznek azok közül, hogy meglássák e gonosz rendszer végét. Ez azt jelenti hogy már csak rövid idő van hátra, mielőtt eljön a vég ! (Zsoltár 90:10) 
Úgy legfőbb ideje,hogy sürgősen cselekvéshez láss,ha nem akarod,hogy ezzel a gonosz rendszerrel elpusztulj !   "<<  (Az "Igazság, amely az örök élethez vezet" c. könyv 94-95 oldal,- megjelent 1968-ban!)


Innen is látható,hogy mennyire kifutott az -önmaguknak szabott időkeretből- az Őrtorony Társulat 15 évvel ezelőtt.  
(Csak  érdekességképp: Apai nagyanyám 1914-es születésű.
  Ő 81 éves lett volna 1995-ben,-és az Ő nemzedéke már nem tartozott a "Nagy Nemzedékhez",-amelyről azt írta a fent idézett Társulati  kiadvány,hogy "meglehetősen idős"-1968-ban!  Az Index-fórumon az egyik fórumozó úgy próbálta menteni a menthetetlent,hogy "nem értették meg (Brooklynban) Isten akaratát jól". 
De nem lehet  erről szó,ugyanis nem azt jelentette ki az Őrtorony Társulat,hogy:  
"Biblia-ismeretünk  alapján úgy ismerjük a Teremtő akaratát,hogy egy békés,és boldog új világ jön létre,mielőtt elmúlik az a nemzedék,amely tanúja volt az 1914-es eseményeknek."  Akkor ez az érv jogos lenne.  
De  semmi szerénység,és visszafogottság.  
Teljesen jogosan érzik becsapottnak önmagukat a régi Jehova Tanúi,és a hozzátartozóik.  Ha egy világi(!)  szerkesztőség  a sajtótermékében hamisan állít valamit,-és ez kiderül- akkor a minimum  helyreigazítást tesz,és bocsánatot kér az érintettektől. 
Egy,-önmagát Jehova kizárólagos szócsövének nevező- Társulatról kiderül,hogy hamis állítást tett,hamisan prófétált- "a Teremtő nevében" állított valótlan dolgot.    
Simán "átsiklottak" a nyilvánvaló bűn mellett.  
Semmi bocsánatkérés a Jehova Tanúitól,és a Világtól,-például így:  

"Bocsánat,hibáztunk.  
Hamisan állítottuk,hogy a Teremtő megígérte,hogy az 1914-es nemzedék  élet-idejében eljön az Új Világ.
 Sajnáljuk nagyon,hogy szégyent hoztunk Jehova Isten nevére,miközben lazán a hamis kereszténynek tekintünk minden Szervezetünkön kívül élő embert. 
Akik lelkiismereti okból e hamisnak bizonyuló jövendölés miatt távoztak / lettek kiközösítve,mert nem fogadták el a bukott próféciát,azokat visszafogadjuk,és testvéreknek tekintjük." 
  
Talán még nem késő  bocsánatot kérni.
Mit tudok tenni...?  
Feltárom az elhallgatott tényeket. 
Bocsánatot kérek mindenkitől,-így virtuálisan-akiknek adtam valaha valamikor "Ébredjetek" folyóiratot adtam a kezébe. 
Szomorú vagyok,és bánom-15 év elteltével is-hogy 8 éven keresztül az Őrtorony Társulat kiadványaival -akaratlanul is-megtévesztettem embereket. 
Bocsánatot kérek! 
[Zsotza]

6 megjegyzés:

Gabi írta...

A kicsinél már nagyobb voltam, amikor ez az egész volt, de emlékszem rá.

Amikor először otthon olvastuk, el sem akartuk hinni.
Ez lelkesített sokakat, hogy már "nincs olyan sok hátra". Egyértelmű volt, hogy a szervezet visszakozott. Amolyan utolsó szalmaszál volt ez, hányszor hallottam, amint ez volt a bizonyíték arra, hogy "nem sok idő".

Ebben a váltásban az zavart a legjobban, hogy egyetlen bocsánatkérés sem hangzott el a szervezet részéről. Azért azt illett volna. Volt olyan, aki e miatt nem érettségizett le, mert félt, hogy 2 év már nem lehet hátra.

Zsotza írta...

Gabi írja:>>"Ebben a váltásban az zavart a legjobban, hogy egyetlen bocsánatkérés sem hangzott el a szervezet részéről."<< Igen,engem is ez háborít fel,és keserített el! Ekkor már én (Istennek hála!) nem voltam tagja a "Jehova Tanúi Vallás-szervezetnek". Annak örültem,hogy még világosabban kiderült: az egész Őrtorony társulati "teológia" egy homokra épült szép,mutatós "épület". De ahogy jön a próbák "szele",és "vize" kártyavárként omlik össze. Csak összefüggéseikből kiragadott Bibliaversekkel lehet az egészet"igazolni". Sajnos,az is kiderült (persze:nem először Jehova Tanúi történelmében!),hogy mennyire buta kisgyerekként bánik saját alattvalóikkal az Őrtorony Társulat. Tragédia,és szégyen. Isten adjon minél több őszinte Krisztust kereső Tanúnak szabadulást,-hogy az Őrtorony Társulat "tanúiból" valóban Jehova Tanúi legyenek! Köszönöm a Kommentedet!

Névtelen írta...

Amikor anyósom 72-ben tanú lett, abban bízott, hogy a kisfia már nem lesz ebben a világban iskolás. Amikor a fiamat vártam, abban bíztam, hogy már nem kell ebben a világban megszülnöm. Emlékszem, 92-ben beszélgettünk egy barátunkkal, és ő azt mondta, hogy lehet, hogy még 10 év is van hátra Armageddonig.... mélységesen fel voltam háborodva, mert azt tanultuk, hogy akinek van hite, az nem 'tolja ki' Armageddont a messzi távoli jövőbe.
Egyébként, nemrég újabb kiigazítás történt, a 'nemzedék' csupán azt jelenti, hogy vannak, akik találkoztak olyanokkal, akik már látták a 14-es eseményeket :) Vicces, mi lesz a következő - Vannak, akik hallottak olyanokról, akik láttak olyanokat, akik....:)
Tamara

Zsotza írta...

>>@Tamara>> Köszönöm a Kommentedet,és a legújabb őrtorony társulati "kiigazítást" >>"Egyébként, nemrég újabb kiigazítás történt, a 'nemzedék' csupán azt jelenti, hogy vannak, akik találkoztak olyanokkal, akik már látták a 14-es eseményeket :) Vicces, mi lesz a következő - Vannak, akik hallottak olyanokról, akik láttak olyanokat, akik....:)"<< Nagyon szomorú "szerecsenmosdatás"...miért nem vallják be őszintén: az egész 1914-es story "homokra épült ház"....? Persze,tudom: a tét nagy,és sokan otthagynák őket. De ha egyre több Jehova Tanúja elkezd gondolkodni,kérdezni-rákérdezni akkor is ez várható.

cutter írta...

Igen, Gabinak igaza van. Nemrég volt váltás a nézőpontról, és most már azt kell hinni, hogy a nemzedék az, akik legalább egy kis ideig együtt éltek az 1914-ben már élőkkel. (azt nem tudni mennyi a "kis idő", lehet akár 1 nap is, így kitolták még vagy 70 évvel armageddon időpontját). Az viszont szerintem felháborító, hogy az Őrtorony egyik tanulmányozási cikkében mindezt úgy vezetik le, hogy teljesen természetesnek veszik a mostani magyarázatot, és valami ilyesmit írnak: egyértelmű, hogy a nemzedék szó egy ideig egymás mellett, időben párhuzamosan élő embereket jelenthet csak. Holnapra megnézem hogy pontosan mit is mond a cikk

Zsotza írta...

Igen,Cutter,erről van szó! Elképesztő "játékot csinál" a Jehova Tanúival az Őrtorony Társulat. Ha még jobban kicsúsznak az időből,akkor majd úgy módosítják az "igazságot",hogy az a "NEMZEDÉK" tagja, aki találkozott olyan emberrel,aki látott élőben 1914-et megélt embert...ha már azok is kihaltak,akkor látott fényképről...[:-<( -és még ezt is sokan "be fogják venni",mert félnek szembesülni a valósággal. Nem lenne egyszerűbb egyenesen,és őszintén beismerni a bűnt,-azt elhagyni,és a becsapott emberektől bocsánatot kérni...? Köszönöm Kommentedet,gyere máskor is!