2010. december 4., szombat

NET-szünet

Kedves Olvasó!  Az internet-elérésem nagyon  bizonytalan   (PR-Telekom) A modem "PC-activity" led-je időnként elalszik,de az ügyfélszolgálatosok szerint  részükrő  minden O.K... (?) Így  bizonytalan ideig nem vagyok elérhető a NET-en. Lehet hogy  szolgáltatót kellene  váltanom...?  Esetleg kábelesről mobil-internetre...?  Ha valaki kommentelne,kérem legyen türelemmel,mert  ritkán tudok kölcsön NET-eléréshez  jutni. (Előmoderálás  után jelennek meg a kommentek.)  Köszönöm  Látogatásotokat,és Türelmeteket!  Alternatív  kapcsolat:  Mobiltelefon: +36303012161  /Zsotza/

12 megjegyzés:

Hevel írta...

Bár nem kedvelem a T-Com-ot (a konkurenciáknak dolgozom,) valószínűleg náluk minden rendben, ha azt mondják. A kérdések: a gépeden a kábel mellett elvileg kéne lennie egy egyenletesen égő és egy villogó lednek. Ezek így működnek?

Érdemes megnézni egy másik kábellel, hogy úgy megy-e a net, amely esetben egy pár száz forintos befektetéssel működőképessé lehet tenni a kapcsolatot. Ha továbbra sem megy, akkor további troubleshoottal lehet megnézni, hogy a gépeddel van-e esetleg a hibe, vagy a modemmel.

A mobil nettel figyelni kell, hogy a választott szolgáltatónak milyen lefedettsége van a lakhelyeden, nekem Magyarországon volt Pannon és Vodafone is, mind a kettő megfelelt a célnak.

Anna írta...

Legalábbb tudjuk majd, miért hiányzol. Mihamarabbi jó szolgáltatót.

Zsotza írta...

>>@Hevel>>Újra visszajött a NET... magyar idő szerint 13:25-kor! Örülök,hogy otthon Vagy a témában! A modemen csaknem az összes lámpa világít,a "PC-Activity" időnként pár tizedmásodpercre elalszik. Havonta,-kéthavonta pár napra "elmegy a NET"-persze a havidíj nem kisebb. Magyarországon a T-Mobile, (A T-Com hoz tartozik,amiről Írtál) a Vodafone,és a Pannonból lett Telenor szolgáltat. Ami a legjobb lenne: egy olyan megoldás,amellyel egyszerre több gép csatlakozhat a NET-re.

Zsotza írta...

>>@Anna>> Nagyon szépen köszönöm! Ahogy NET-hez jutok,jelentkezem!

Hevel írta...

Mobilnetből a Vodafone-nak van mobil routeres megosztott csomagja. Egész jó csomagjaik vannak, ha nem nagyon néztek videókat online, bőven elég. Én anno 6 évig UPC nettel éltem, az első pillanattól kezdve routeren keresztül legalább 2, inkább három gépünk volt a hálón.

Zsotza írta...

Sajnos,a lányaim szeretnek a YouTube-n "lógni",így lehet hogy Nekik nem tetszene a mobil-net. Én konzervatívabb "user" vagyok,ami érdekel a NET-ről: blogok,fórumok,levelezés,messengerek.Valószínű,hogy tartaléknak beszerzek egy feltöltőkártyás ("pre-paid") mobil-internet csomagot -tartaléknak. Most egészen szépen jön a jel,(az öt csíkból négy zöld,-úgy hogy nem az én szobámban van a router!) Minden tapasztalatot,és tanácsot köszönök!

Hevel írta...

Tapasztalataim szerint a feltöltőkártyás mobil net rendkívül gazdaságtalan. A Telenor idő alapú számlázása a legviccesebb (10 óra alatt az emberek nagy része nem generál jelentős adatforgalmat, pláne nem a Telenoros feltételek mellett), míg a Voda 50 MB-os havi ingyenes kerete jó poén, de az előfizetéses csomagokhoz képest, ha egyszer rászorulsz, többszörösét fizeted ki annak, amit havidíjként fizetsz egy olcsóbb csomaggal. Ami, ha valóban havi szinten vannak kimaradások a vezetékes netnél, már lehet, hogy megérné. Pláne, ha bárki a családban esetleg kap kafetériát, akkor a mobilnet is elszámolható már.

Zsotza írta...

>>@Hevel>> Köszönöm! Világos,hogy a szolgáltatók többet nyújtanak a számlás (post-paid) ügyfeleknek,mint az utólag fizetőknek. (pre-paid) Ez még nem is zavarna,ami kicsit elriaszt,az a 2 éves hűségnyilatkozat. Igyekszem "nyitott szemmel" járni,és figyelem a szolgáltatók újdonságait. Köszi minden tanácsot,infót!

Hevel írta...

A trükk az, hogy az ember vesz egy használt, olcsó modemet (vagy már rendelkezik modemként használható HSDPA-s telefonnal) és nem írja alá a hűséget. Így el lehet esni ugyen egy kevés kedvezménytől (3 hónapig félár stb.), de nem kötelezed el magad hosszú távra. A modem pedig feltöltőkártyás csomagokkal nincs ingyen, max. 2-3000 ft különbség lehet, de simán találhatsz olcsóbbat is.

Zsotza írta...

>>@Hevel>> Köszönöm! Jelenleg "hajlok" egy inkább drágább, (új),hűségnyilatkozat nélküli modemes megoldásra.

Zolika írta...

Nekünk UPC van. Mikor elmegy a net, ki kell húzni a modemet néhány másodpercre, esetleg áramtalanítani.
Utána valahogy visszajön.
Nekünk ezt javasolták, és be szokott jönni.

Mobilinternetem még sosem volt. Azt sem tudom, az milyen.

Zsotza írta...

Köszi Zoli a kommentet. Naponta 'vagy hússzor csináltam... A változatosság kedvéért nem jött vissza akkor a NET. Egyenlőre most már (talán...!) nem vacakol.