2011. január 13., csütörtök

Elment Bobby Farrell

2010 utolsó napjaiban történt.... nem igazán volt "felkapott hír". Nem emlékszem,hogy TV-híradókban közölték. Nem volt olyan híres, mint Michael Jackson, nem volt olyan hang-orgánuma,mint Zámbó Jimmynek. Tavaly december 30.-án meghalt Bobby Farrell, a (nyugat)német Boney.M együttes egyetlen férfi-tagja. Roberto Alfonso Farrell néven született 1949 október 6.-án, Arubán, ahol 15 éves koráig élt. Tanulmányai elvégzése után két évig matrózként dolgozott. Az 1970-es években Nyugat-Németországban volt lemezlovas (Mai divatos szóval: DJ), a szerveződő Boney.M együttes számára Frank Farian producer fedezte fel. 1975-1986 között nagy sikerű pop-együttes volt a Boney.M, -szerintem a mai '40-esek, '50-esek közül sokan szerettük! Ahogy a legtöbb diszkócsapattal lenni szokott, a Boney.M is hullámvölgybe került, 1986-ban az eredeti (azaz a "klasszikus") csapat feloszlott, és "osztódással szaporodott": a régi tagok -"természetesen"- Boney.M néven turnézik a világban,-főleg a volt szovjet tagköztársaságokban. Oroszországban, Szentpéterváron volt fellépése Bobby Farrellnek,és csapatának. Korábban légzési problémákra panaszkodott,szívrohamban hunyt el. Híressége ellenére nagyon kevés infó van róla. Vajon felkészült e az Útra...? Egyik kedvenc Boney.M dalom a "Mária fia". ("Mary's boy") Vajon ismerte Őt...mint Megváltóját? Nyugodjon békében Bobby! Legyen neki könnyű a föld! [Zsotza]

7 megjegyzés:

Gabi írta...

A hírt én is olvastam, hogy újév előtt 2 nappal meghalt. A maga kategóriájában jó együttes volt, de nekem maga a stílus nem tetszik, a rockzenét kedvelem.
Van pár számuk, amit hallottam keresztény együttesektől énekelni, például a Rivers of Babylon. Eddig egyszer sem gondoltam arra, hogy esetleg hívő lett volna közülük bárki is, de nem lehet kizárni.

Zsotza írta...

Nem vagyunk egyformák,Gabi-és ez nem baj. Annak örülök,hogy a "Babilon folyói"-t Ismered,-talán az egyik legismertebb Boney.M sláger volt 'anno... Köszönöm a Kommented!

Zolika írta...

Örülök a szavazásodnak. :)
Szeretek szavazgatni. :)

Zsotza írta...

Én is örülök Örömödnek,Zoli! Tervezek még szavazásokat.

Névtelen írta...

A 80-as években volt a Sportcsarnokban egy segélykoncert a Fóti Gyermekváros javára, és azon fellépett a Boney.M is. Nagy élmény volt nekünk akkor. Tamara

Zsotza írta...

'Anno a hetvenes évek végén, ha hétvégén Boney.M,vagy más,népszerű diszkó-csapat volt látható a TV-ben,az szinte ünnepnap volt! Hol voltak még akkor Közép-Kelet Európában a zenés TV adók..! Köszönöm Tamara a Kommentedet!

Névtelen írta...

Gabinak: Igen, mindegyikük hívő, vagyis hisz Istenben. Bobby is :-) Bár ő - azt hiszem, kicsit spécibb volt ebben a témában -, talán megvolt a saját, egyéni elképzelése.