2011. február 26., szombat

"Vallásos" postafiókok

Talán  még  sokan  emlékeznek  azokra  az időkre,amikor még nagyon kevés  ember  kiváltsága  volt az  internethasználat.  (Kilencvenes évek közepétől-2000-es évek eleje.)   Én ugyan kimaradtam   ebből a  korszakból, 2006-tól  használok PC-t.  Akik  használták a "hőskorban" a NET-et,azok mesélték,hogy nagyon lassú,és nagyon  drága volt.    Akinek számítógépe  volt,-és  email címe(!) -azok  korszerű  arcoknak  számítottak.  Sokan  vágytak  számítógépre,de  emlékszem  arra is,hogy a  keresztények között volt egy  erős  fenntartás  is az Internet  felé.   Emlékszünk  még a  "vallásos városi legendára"?  A  honlapcímekben  szereplő "www"  jelentése nem más,mint a "666",-és  ezért egy  jó vallásos ember  tartózkodik az internet-használattól.  Azóta  sok  víz  lefolyt a Dunán. (Tiszán,Rajnán,Volgán...stb...)  Ma, 2011-ben   teljesen  természetes,hogy egy  teljesen  átlagos,falusi  gyülekezetnek  van  honlapja,email-fiókja.  Nagy lehetőségnek  tartom  az  ingyenes szolgáltatásokat,hiba lenne  nem kihasználni a kapcsolattartásban,és a  misszióban!   Vannak  olyan ingyenes  email  szolgáltatók  / szolgáltatások,amelyek  a  vallásos,illetve a  vallás(ok)kal  szimpatizáló felhasználóknak  kínálnak olyan  email-címeket,amelyek  jobban  kifejezik a  Felhasználó  világnézetét-szimpátiáját.  Aki  szeretne "katolikus" címet,-és egy  kicsit  tud  angolul-  keresse fel  ezt az oldalt: http://webmail.catholic.org  Ha  itt  regisztrál,akkor  kap egy 250 MB-os, @catholic.org  végződésű  postafiókot.   Szintén angol  nyelvű  szolgáltatók:  http://mail.jesusanswers.com/email/  @jesusanswers  végződésű cím,1000 MB tárhely.  http://biblegate.mail.everyone.net/email/  @biblegate.org végződésű cím,1000 MB tárhely.  http://church.mail.everyone.net/email/   @church.every1.net végződésű cím,1000 MB tárhely.  http://ilovejesus.mail.everyone.net/   @iloveJesus.net  végződésű cím,1000 MB tárhely. Metodistáknak,és barátaiknak  a ZapZone Network-től ("zzn.com"):  http://metodista.zzn.com/  "@metodista.zzn.com"   cím, 10 MB-os fiók.   Szintén  ennél a Szolgáltatónál email-cím  baptistáknak,és  a  szimpatizánsaiknak:  http://baptista.zzn.com   (Ateneved@baptista.zzn.com)  Akik nem idegenkednek az  orosz  nyelvtől,  azok  kaphatnak  "wwwjd.ru"  email  címet  >> ITT <<   ,ahol  nagyon könnyen lehet  regisztrálni,mindössze öt  kérdésre kell  válaszolni.  (Belépő  oldal,ha már meg van  a  fiók:  http://mail.wwjd.ru/   Nagy  előnye még,hogy a  jól ismert  Google    adja  a technikai  hátteret,így  ebben a pillanatban nem kevesebb,mint 7555 MB a  a  virtuális levélszekrény  mérete,amely  folyamatosan növekszik.  Aki pedig  szeretné,ha a  @wwjd.ru   fiókja magyarul  kommunikáljon,az  könnyen  beálíthatja:  1:  

настройки

  2: Общие 3: 

Язык:Язык интерфейса Почта wwjd.ru - христианская поисковая система  << megkeresni: "Magyar"
  
Legalul a  beállításoknál a bal oldali  hosszabb  feliratot  klikkelni.  Egy másik,  magyar  szolgáltató, az  Integrity informatikai kft  (  http://anonymail.hu/ )  kínál nagyon  sok  domaint,köztük  néhány vallással kapcsolatost is,  mint  pl.: @Istenaldja.hu , @Jesuschrist.hu , @gyulekezete.hu , @hitterito.hu  , @lelkikarbantarto.hu ,  @misszionarius.hu ,  @Jesus.the.messias.hu   , @plebanos.hu  , @kereszteny.vagyok.info   ....stb...stb...    Mindenképpen  hatalmas előnye  a  szolgáltatásnak,hogy 10 GB-os a  tárhely-kínálat,reklámmentes,magyar  nyelvű,átirányíthatóak a levelek  más  email-címre,és  egy  fiókhoz több, -úgynevezett "aliasz",- azazmásik  cím is  csatolható, nem kevesebb,mint  15!  Vagyis ennyi  címet lehet  tetszés  szerint  még  kiválasztani,-és ha már  nem  kell,lehet  törölni.  Szerettem  volna még  ebben  a  postban  Jehova Tanúival  kapcsolatos  email-szolgáltatásokról  írni,de  azt  majd legközelebb!   [Zsotza]

12 megjegyzés:

Hevel írta...

Azt hiszem itt az idő, hogy újra beregisztráljam a saját domainjeimet. Abban az a jó, hogy pl. a Gmail-re is át tudom irányítani, azaz nem kell tárhellyel bíbelődnöm. Com vagy net vagy info végű domaint 5 perc alatt lehet regisztrálni, nem is olyan borzasztóan drága, egy bizonyos csoportnak pl. szerintem kifejezetten jó ötlet. Nem kell másokhoz igazodni, nem nagyon lehet visszaélni vele, mert kontrollálható, hogy ki fér hozzá.

Zsotza írta...

Ami tegnap luxus volt,és csak kevesek által elérhető,az ma már nem is olyan távoli. A ".hu " domaint már jóval nehezebb regisztrálni: http://www.olcsoweboldal.hu/blog/2009/06/15/a-domain-regisztracio-menete-archiv-cikk/ Köszönöm a Kommented,Hevel!

Gabi írta...

Ami engem nagyon érdekel, az a Tanús-emailek. Korábban sokat kerestem és nem találtam ilyet, érdeklődve várom, hogy mire jutottál :)

Zsotza írta...

Igen,"Jehova Tanús" email-fiókokat is lehet regisztrálni,erről szól majd a következő post. Kicsi "előleg": a blog bal oldalán lehet regisztrálni @SzabadJehovaTanui.zzn.com email-címet. Persze,illúzióim nincsenek: egy szigorú,"brooklyn felé abszolút lojális" Jehova Tanú nem valószínű,hogy regisztrálna. Köszönöm Gabi az Érdeklődésedet,és a Kommentet!

Zolika írta...

Köszönöm a bejegyzést! Lehet hogy engem érdekelni fog a dolog. Hétvégén visszatérek rá. :)

Zsotza írta...

@Zolika>>: Valószínű,hogy a "@catholic.org cím lesz Nálad a nyerő! [;-<)) Gyere nyugodtan máskor is,-hétköznap,hétvégén,a blog "nyitva áll"!

Zolika írta...

Téged mindig olvaslak. :)
A hétvégét az esetleges új emilre értettem.

Zsotza írta...

@Zolika>>: Ó,vagy úgy...ha minden jól sikerül,akkor már most hétvége előtt elkészül a post! Köszönöm Érdeklődésedet,és Türelmedet!

Zolika írta...

Hétvégén lenne talán időm az új emilem csinálására.

Zsotza írta...

@Zolika>>: Értem,O.K.! Jó munkát addig is,-és majd jó hétvégét!

Gábor írta...

Szia zsolti. Köszönjük a József utcai képeket és énekeket.
A hegedű különösen tetszett,bátorítás ez Nettinek is ,hogy minél jobban játsszon rajta,mert van helye a hegedűnek gyülekezeteinkben is.
isten áldása legyen rajtad és családodon. Jutka és családja

Zsotza írta...

Szeretettel,és nagyon szívesen,Gábor! Köszönöm a Látogatást,és a Kommentedet! Üdvözöllek: Zsotza