2011. június 18., szombat

Élő pünkösd

Tudom,hogy már nem aktuális, pár nappal ezelőtt volt pünkösd.

Mégis: szeretettel ajánlom a Civil Rádió pünkösd vasárnapi hatórás (!) ünnepi műsorfolyamát Figyelmetekbe.

Az első órában Szabados György , aki a "Hét pecsét" című felekezet-független, Bibliához elkötelezett műsort szerkeszti,és vezeti a Civil Rádióban, és Jozé aki ugyanott szerkeszti-vezeti az "Értékmegőrző" című zenei műsort.

A téma a pünkösd ünnep háttere,és mai jelentősége.

Isten ajándéka,hogy mindkettőjüket ismerhetem,és hetente találkozhatok Velük a Hétfői Bibliakörön ! A műsor többi részében Jozé Bíró Zsolttal, Kelemen Gáborral , Prazsák Lászlóval beszélget,a téma elsősorban az egyháztörténelem,és kortárs keresztény zene, -illetve annak helyzete a gyülekezetekben.

Mai magyar nyelven,érthetően, mai magyar embereknek,- a mai magyar kereszténységről.

Szóval, az egész nagyon jó, érdemes meghallgatni! A "hét pecsét" című műsor minden páratlan szombaton,14:00 - tól 15:00 - ig, az "Értékmegőrző " című műsor minden pénteken 09:00-10:00 hallható először,az ismétlés szombaton 21:00 -tól 22:00-ig, -természetesen a Közép-Európai időszámítás szerint.

A Civil Rádiót Budapesten,és környékén lehet hallgatni az URH-sáv ("FM") 98.00 Mhz-en. Az interneten -lejátszó program segítségével - is hallgatható, az URL,amit be kell írni: http://civilradio.hu:8000/

A  műsor meghallgatásához kattints  a számra!

[Zsotza]

1. óra


Szabados György (Hétpecsét) és Jozé (Értékmegőrző) a Pünkösdről


zene: Előretolt Helyőrség, Prazsák László, Tenyérnyi Felhők

2. óra

Bíró Zsolt (Gospel Cafe) és Jozé a kereszténység és a zene kapcsolatáról

zene: Golgota, Godlam, Részletkérdés

3. óra

Prazsák László (Imádság Háza, Előretolt Helyőrség, Rengeteg, Felvonulás Jézusért, Ez az a nap, Soul és Gospel Fesztivál, 24 órás dicsőítés), Bíró Zsolt és Jozé a zenés keresztény szolgálat gyakorlati megvalósításáról, Prazsák László és Matt Schellenberg szolgálatáról. (Territorial Chant, Lelkes Állatok, Rengeteg)

zene: Prazsák László, Rengeteg, Lelkes Állatok

4. óra

zenés áhítat Carolyn és Matt Schellenberg "Songs" című albumának dalaival

5. óra

zenés áhítat Carolyn és Matt Schellenberg "Songs II." című albumának dalaival

6. óra


Kelemen Gábor (Gospel Cafe) és Jozé a keresztény szellemiségű zene és a dicsőítés jelenjéről és lehetséges jövőjéről


zene:Lelkes Állatok,Nomad,Godlam,Lighthouse

2 megjegyzés:

Penna írta...

Eddig még fel sem figyeltem erre a rádióra. Most megnéztem a honlapjukat és kiderült számomra, hogy ez egy jó kis közösségformáló rádió lehet, ami Alapítványként működik és a szokványostól teljesen eltérően próbálja közvetíteni a közösségre tartozó eseményeket. Majd belehallgatok én is, mert nagyon kíváncsivá tettél.

Zsotza írta...

Szeretettel ajánlom én is a rádiót! Érték minden olyan műsor,ahol a Biblia az egyedüli tekintély. Köszönöm Penna, a kommentet!