2012. április 5., csütörtök

Emlékünnep

Ma, 2012  április  ötödikén  az  Emlékünnep  Napja  volt  a  Jehova Tanúi  Egyházban. Édesanyám  elment,mint  minden  évben,  de  a  "virtuális  berlini  fal"  miatt  most  sem  mondhatja  el  élményeit. Igaz:  talán nem  is  lenne  mit.   Elszomorít, hogy  -a  brooklyni  vezetőség  parancsára-
nem  beszélhet  velem  lelki-vallási  dolgokról,
szellemi  "vasfüggöny",
és  berlini fal"  van  közöttünk.
Szinte   ugyanazok  az előadások  évről-évre,és ugyanúgy  a  Világon  részvevők  közül csak  pár ezer  ember  vehet  az  emlékjegyekből, a  több  millió  passzív  nézővel szemben. Egy  ünnep,ahol  csak  kívülállók  vannak.  
Az egész  Világon-  az  Őrtorony  Társulat  szerint-
csak  pár  ezer  "felkent  kiválasztott"  méltó  arra,hogy  az  Úr  Jézus  Krisztus 
által  megkötött  Szövetségbe  tartozzon.

Nem  lenne  sokkal  értelmesebb  egy  Nagy  Emlékünnep-Kongresszust  megszervezni,  valahol  Amerikában,  természetesen    Brooklynban,
ahová  az  összes  "felkent  Jehova Tanú" elmenne,akik  fogyaszthatnának 
a  pászkából,és a  borból...?
A  Világ  többi  részén a  "nagy  sokaság" pedig  műholdas-internetes  közvetítéssel  néznék  a  Királyságtermekben,úgyis  csak  passzív  nézői az  emlékünnepnek.
Bárcsak  az Emlékünnepen  minél többen  vágynának  a  megigazulásra, bűnbocsánatra,szabadulásra,
üdv-bizonyosságra, Úrvacsorai  közösségre:  Krisztusra!  Talán  néhányan  vágynak majd  megszólítani,segítségül  hívni  Jézus  Krisztust!
Egyetlen   felolvasott  Bibliavers  is  világosságot gyújthat!
Egykori kerület-felvigyázó    barátom  mondta  el,hogy  egyszer  
egy emlékünnepen   Ő mondhatott  imádságot.
Az  imádsága  végén  megszólította  Jézus Krisztust, és  kifejezte háláját,hogy  vállalta  a  borzalmas  kínhalált,és  megváltást  szerzett.
Egy  testvér  odajött  hozzá,és  megköszönte.
Azt  mondta,hogy  már  nagyon  vágyott  arra,hogy   szólni  lehessen  Jézus  Krisztushoz,
és  örül  az  új  Szervezeti  elrendezésnek!
Szegény,  nem  tudta:  ez  az  ima  nem  az  Őrtorony  Társulat  álláspontját  tükrözte.

Tényleg,milyen  furcsa:  van  egy  felekezet,a  Jehova Tanúi Egyház,amely  azt  állítja:
csak,és  kizárólag  Ők  az  "igaz  egyház"!
Csak  Ők a  szellemi utódai  az  apostoloknak.  Senki  más!Csak  az Őrtorony  Társulatot  ismerte  el  Jézus,amikor  "visszajött  szellemi  templomához"  1919-ben.
Mégis:  nem  szólíthatják  meg  a  Mestert  a  tanítványai.
Avval  sem  védekezhetnek  Jehova  Tanúi,hogy  spiritizmus  lenne  beszélni  Jézussal,
mert  Ő  feltámadt,és  él
  örökkön-örökké.
Milyen  Tanítvány  az,aki  nem  áll  szóba  élő  Mesterével?
Ha  sikeresen megtilthatja  bárki  annak  az  embernek,aki a  Mester  Tanítványának  gondolja magát,hogy  beszélhessen  a  Mesterével,
az  arra bizonyíték,hogy sohasem  volt  a  Mester  követője.
A  hívő  keresztények  imádkoztak  Jézushoz,  segítségül  hívták  Szent  Nevét.
Vajon  ki lehet  az,aki  el  akarja  választani  a megváltottakat  a  Megváltótól?

[Zsotza]

>>"
Amikor megkövezték Istvánt, az így imádkozott: "Úr Jézus, vedd magadhoz lelkemet!"
Azután térdre esett, és hangosan felkiáltott: "Uram, ne ródd fel nekik ezt a bűnt!" És amikor ezt mondta, meghalt."<<  (Ap.Csel 7:59,60)

>>"
Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz. Mert szívvel hiszünk, hogy megigazuljunk, és szájjal teszünk vallást, hogy üdvözüljünk.   Az Írás is így szól: "Aki hisz őbenne, nem szégyenül meg." Nincs különbség zsidó és görög között, mert mindenkinek ugyanaz az Ura, és ő bőkezű mindenkihez, aki segítségül hívja;  amint meg van írva: "Aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül." <<  (Róma 10:9-13)

>>"
az Isten gyülekezetének, amely Korinthusban van, a Krisztus Jézusban megszentelteknek, azoknak, akiket ő elhívott és saját népévé tett; mindazokkal együtt, akik a mi Urunk Jézus Krisztus nevét, az ő Uruk és a mi Urunk nevét bárhol segítségül hívják "<<  (1.Korinthus 1:2)


4 megjegyzés:

Hevel Cohen írta...

Valamilyen okból kifolyólag sikerült egy olyan helyre költöznöm, ahol az összes térítő egyház megtalál. Szerdán beestek Jehova tanúi is, egy szép, angol és orosz nyelvű meghívót lobogtatva, hogy menjek tegnap este emlékünnepre.

Mondtam nekik, hogy pont a nagytakarítás és kovászégetés közepén nem tartom valószínűnek, hogy elmegyek megnézni ahogy bambán bámulnak egy pohár bort meg egy darab maceszt. Én a helyükben megsértődtem volna, de kitartóan mondták tovább, hogy mennyire jó lesz nekem, ha elmegyek. Minden áron ott akarták hagyni a meghívót,amit végül a kerítés réseibe gyűrtek be.

Milyen pazarlás, az a sok papír, sok fa....

Zsotza írta...

@Hevel:>>" Mondtam nekik, hogy pont a nagytakarítás és kovászégetés közepén nem tartom valószínűnek, hogy elmegyek megnézni ahogy bambán bámulnak egy pohár bort meg egy darab maceszt."<<

Ezt így, -nagyjából- ebben a formában Elmondtad nekik? És mégis a Nálad hagyták a meghívót...?
Bulldog-kitartásuk volt.
Sajnos, így lehet a legjobb szándékkal, (vak)hitbuzgósággal megutáltatni a hit dolgait másokkal.

Egy okos,és tapasztalt Jehova Tanú vén mondta: "Néhány testvérnek meg kellene inkább tiltani a prédikálást!!" (A "prédikálás" Jehova Tanúi zsargonjában a missziómunka.)

Hevel Cohen írta...

Én egy bunkó paraszt vagyok, és pont volt kéznél valaki, aki megmondta, hogy mondják a bambát héberül. :) Igen, megmondtam, mert voltam már emlékünnepen Amerikában és Pesten is,meg egy fél évig tanulmányozott a családom, és... hát izé, nem látom az értelmét a dolognak.

Szerintem a felét elengedték a fülük mellett, mert én legalább nem küldtem el őket direktben melegebb éghajlatra. Vagy csak... nem tudom. Mormon misszionáriusként az első társam volt ilyen levakarhatatlan, elküldhetetlen ember, utáltam vele kopogtatni.

Zsotza írta...

@Hevel: Én 'anno Tanúként is törekedtem arra,hogy ne "taroljuk le" a megszólított embert, de sajnos sokszor nagyon "turbó-buzgó" társam volt,aki pl.: lazán közbevágott egy jól folyó beszélgetésbe.

Bár az idő múlása sok emléket "megszépít", én szomorúan emlékezek vissza,amikor én megszólítottam a házigazdát / járókelőt, a "társam" pedig "lerohanta".