2012. május 11., péntek

Raymond Franz-90.

Ezen a  héten volt 90 éve,hogy  Raymond Franz megszületett 1922 május 8.-án.  Ő  az  egyik  példaképem a  XX. századi keresztények  közül.

Az  Ő  emlékére,és  tiszteletére  szeretnék  ajánlani egy új,és  néhány  régebbi  Blog-postot.
Elsőként  magának  Raymond  Franz-nak az tanulmányát ami az   Őrtorony Társulat tanítóhivataláról, "főpapi osztályáról"  az  úgynevezett  "Hű és Bölcs Rabszolgaosztályról szól.  A  magyar  nyelvű  fordítást  a  JehovaTanúi.Blog.Hu  csapata  készítette.

>>"  Amint a szőlőmunkásokról szóló példázatból (Máté 20:1-16) is láthatjuk, Krisztus nem jutalmazza különbözőképpen a szolgáit amiatt, hogy a szolgálatuk időtartama eltérő volt. Ebben a szemléltetésben azok a munkások, akik utoljára kezdtek dolgozni, ugyanazt a bért kapták, mint akik korábban kezdtek, ilyenmódon mindannyian „egyenlővé” lettek. Jézus nem adott a későnjövőknek kevesebbet, de többet se adott nekik, mint másoknak. Az Őrtorony azt a látszatot kelti, hogy a 20. században szolgálók (a „maradék”), egy nagyon különleges jutalmat kapott, amelyet egyik elődjük sem kaphatott volna meg. Az Isten ezeréves királysága elközelített c. könyv a 354. oldalon azt állítja, hogy mivel Krisztus 1919-ben királyi méltóságot töltött be, „olyat, amilyet az első században, a földön való ittlétekor még nem birtokolt”, a „rabszolgaosztály” emiatt 1919-től kezdődően egy „fontosabb szolgálatot,” „nagyobb megbecsülést” kapott. Ez azt jelentené, hogy szolgálatuk magasabb szinten mozgott, mint az első századi keresztényeké, beleértve magukat az apostolokat is!
                                              
Az apostol szavai helytelenítik az önigazolást, saját magunk helyeslését és támogatását, ha azért tesszük, hogy megalapozzunk és fenntartsunk egy hatalmi bázist, vagy hogy felmagasztaljuk magunkat mások fölé – azáltal, hogy felmagasztaljuk azt a bizonyos vallási csoportot, amelyhez mi is tartozunk – olyanok fölé, akik keresztényekként igyekeznek kimutatni hitüket. Amit mindannyian joggal elmondhatunk, az mindössze az, hogy mint Pál, törekszünk arra, hogy hű sáfárok legyünk, és hogy igazságos megítélésünk ebben a tekintetben Isten és Krisztus kezében van, melyet megtudhatunk majd azon a napon, amelyen feltárják ítéletüket."<<

( Raymond Franz a  "Hű és bölcs rabszolga példázatáról".  A  teljes  tanulmány elolvasható  itt:  http://jehovatanui.blog.hu/2012/05/08/raymond_franz_a_hu_es_bolcs_rabszolga_peldazatarol , és:http://jehovatanui.blog.hu/2012/05/08/raymond_franz_a_hu_es_bolcs_rabszolga_peldazatarol_folytatas ) 

Olvasható a NET-en  Raymond Franz műve, a "Lelkiismereti  válság":  http://www.scribd.com/doc/44158378/Raymond-Franz-Lelkiismereti-valsag

Néhány  régebbi  blog-post  Raymond Franz-ról:

 
"Raymond Franz kiszorításának története" (JTinfo blog)

 "Raymond Franz" (Zsotza NET-naplója)

 "Emlékezek Raymond Franz-ra"  (Zsotza NET-naplója)

"Cukrozott  egyháztörténet"  (Infaustus)

"Raymond Franz"  (JTinfo blog)

>>" Az igaznak az emlékezete áldott "<<
(Példabeszédek  könyve 10:7)

[Zsotza]
2 megjegyzés:

Johnny Joker írta...

Köszönjük az összefoglalót Zsotza! Franz bácsi minden tiszteletet megérdemel, az példaképe lehet minden ébredező és kiszabadult Jehova Tanújának.

Zsotza írta...

@Johnny Joker:
Én meg a sok munkát,és fordítást köszönöm Neked,és a Csapatnak!
Big respect!