2012. december 3., hétfő

Bagoly Gyula az egyházakról,és a félreértésekről

>>" Ha tehát igaz a keresztyénekre vonatkozóan, hogy szent életet kell élniük annak ellenére, hogy néha elbuknak, ugyanez igaz az egyházakra is.
Azok tehát, akik a liberális egyházakra mutatva azt mondják, 

hogy úgysincs tökéletes egyház, valójában azokhoz a hitetlen emberekhez hasonlóak, akik hívő ismerőseik hibáira mutogatva igazolják saját engedetlenségüket.  "<< 


/ Bagoly Gyula,presbiteriánus lelkész
  Forrás: http://www.reformatus.net /


##############################################

******************************************************************

##############################################


Rovat: "Gondolatok,idézetek,kommentárok" = "GonidKom"

                          Mottóm:  >>  itt <<


4 megjegyzés:

infaustus írta...

Jogos gondolat. És ahogy nem mentség számomra a szabados életre, ha más keresztények tökéletlenségével takarózok, ugyanúgy nem mentség a gyülekezetem hibáira se, ha más gyülekezetekről elmondom, hogy azok se jobbak. Egyéni és gyülekezeti szinten is jó lenne, ha a felfedezett hibák elindítanának a változás, javulás útján.

Zsotza írta...

@Infaustus:

Jogos gondolatokat írtál Te is:köszönöm! Sajnos,sokan "megideologizálják",hogy miért nem csatlakoznak egy keresztény közösséghez sem-persze a vélt,és valós hibákkal indokolva,önmagukat Biblikus keresztényeknek tartva,és arról elfeledkezve,hogy a Bibliában nem olvashatunk remete-kereszténységről.

infaustus írta...

És nemcsak hogy nem olvashatunk remete-kereszténységről, de épp az ellenkezőjét rója fel nekünk a Biblia: "Aki azt mondja: 'szeretem Istent', a testvérét viszont gyűlöli, az hazudik, hiszen hogyan szerethetné Istent, akit sohasem látott, ha nem szereti a testvérét, akit lát?" (1Jn 4:20, EFO). És azt se felejtsük el, hogy Pál még a korinthusi gyülekezetet is szentek közösségének nevezi, pedig a tökéletességtől nagyon messze voltak. Egyszerűen arról van itt szó, hogy aki nem kötelezi el magát egy közösség mellett, az nyalogatja a vélt vagy valós lelki sebeit, és magát szentebbnek, érettebbnek állítja be másoknál. Lehet csűrni-csavarni, ahogy tetszik, de erről van szó - és ez véleményem szerint engedetlenség.

Megj.: Ajánlom figyelmedbe a legfrissebb bejegyzésem a veled kapcsolatos aktualitása miatt. ;]

Zsotza írta...

@Infaustus:

Nagyon fontos,és gyakorlati igazságokat Fogalmaztál meg.
Ha egy Krisztus-tanítványt a Biblia iránti hűsége miatt elutasítanak, kizárnak minden gyülekezetből, akkor -kényszerhelyzetből,nem saját választásból lehet magányos keresztény.

De ebben a helyzetben is hiszem,és vallom: ha Krisztus szelleme él,és dolgozik a tanítványban, akkor keresi,és kívánja a keresztény közösséget,és nem magyarázgassa,hogy csak hamis keresztény gyülekezetek léteznek,és minden igazi,hithű keresztény magányos farkasként követheti tisztán a Megváltót.

Köszönöm szépen a Postodat! ( http://infaustus.wordpress.com/2012/12/08/kovacs-zsolt-1914-beteljesedett-profecia/ ) Régi történetről Írsz, nekem egyszerre kedves,és szomorú emlék az "1914:beteljesedett prófécia?" című könyv.
Ma már jóval higgadtabb hangvétellel írnám meg,de az Őrtorony Társulat elhallgatott hamis próféciáinak leleplezését ugyanígy megismételném: mert szeretném, hogy minél több Sorstársunk ne az Őrtorony Társulat, hanem - a szó tiszta értelmében-Jehova Isten tanúi legyenek.