2013. október 26., szombat

Fájdalom, rossz tapasztalatok,Isten szabadítása

>>" Akinek fájdalmas emlékei,
tapasztalatai vannak az édesapjáról,az otthonról,
vagy az egyházról,annak nagyon nehéz
hitben elfogadni a Mennyei Atyáról,a feltétel nélküli szeretetről,
az Isten Királyságáról,és a Szentek Közösségéről szóló igazságokat.

Az Örökkévaló azonban  tud felszabadítani a keserű élmények kötelékeiből.
Övé a dicsőség!
"<<
         [Kovács Zsotza  Zsolt ]
 
 
###############################
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; <<<<>>>>;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

############################### 

 


Rovat: "Gondolatok,idézetek,kommentárok" = "GonidKom"
                          Mottóm:  >>  itt <<

2 megjegyzés:

sefatias írta...

húúú ez nagyon igaz. És sajnos szinte lehetetlen átlépni. Egy keresztény valószínüleg egész életében szenvedni fog gyermekkori rossz tapasztalatai miatt, ami rendesen rányomja a bélyegét az Istennel ápolt kapcsolatára

Zsolt Kovács írta...

@Sefatias:

Hosszú gyógyulási folyamatot éltem,és élek meg.
Én közel húsz évvel a Szellemi Felszabadulásom után kezdem halványan bízni: nem volt elpazarolt idő a "Jehova Tanúi" egyházban eltöltött aktív nyolc esztendő. Szeretném igazán megtanulni,hogy ami jó volt "Jehova Tanúinál", az érték, és nem szégyellnivaló- csak azért,mert egy tévelygő irányzathoz fűződik, és ami rossz az evangéliumi kereszténységben, amellett nem megyek el tétlenül, és szótlanul, csak azért,hogy ne lógjak ki a sorból, ne nézzenek lelki-szellemi rokkantnak,vagy az Ördög ügynökének.

Hiszem,és vallom: felnőtt Krisztus-tanítványként szükségszerű időnként kisebbségben,vagy akár egyedül is maradni a tiszta lelkiismeretért,-szemben a többség,és a nagynevű-nagykenetű teológusok tetszéséért hallgató, a többséghez mindenáron alkalmazkodó kiskorú hívőséggel.

A régi példakép Hitelődök ezért könnyen az életükkel, és az egzisztenciájukkal fizethettek a teológia-terminátorokkal való ütközeteikért, ma, Európában legfeljebb kiközösítést kaphat egyházakból, keresztény fórumokból a Bibliai kereteken belül,de a felekezeti felfogástól különböző Krisztus-tanítvány. Az evangéliumi közösségek kiközösítési gyakorlata -szemben a "Jehova Tanúi"-val nem jelent totális elszigetelést, és az üdvösség elveszítését.