2013. november 2., szombat

Az elszalasztott esély

>>" Mi lett volna,ha 1914-ben hazánkban,
az akkori politikai vezetőink átadták volna a hatalmat a "visszatérő Krisztus"-nak, azaz az "őt képviselő" Charles Taze Russell-nek,
és társainak, Magyarország államformája  pedig "Teokratikus (köz)Társaság"-ra változot volna...?
Milyen szabadsága,és mozgástere lenne a Vezető Testülettől,
A Kormány-tól eltérő gondolkodású, A (teokratikus Haza ) ellenségnek te
kintett Közellenségeknek?
Istennek hála,hogy egy ország sem dőlt be
Russell-ék hamis próféciájának!

Megvalósult volna Magyarországon egy "csodálatos szellemi paradicsom", a TV-k, rádiók sugároznának teoktratikus "műsorokat", sok királyságénekeket harsognának az utcai hangszórók,a munkahelyeken a műszakok a "napiszöveg"
(Az Őrtorony Társulat propaganda-"áhítata")felolvasá
sával kezdődnének.

Természetesen a műszak végén lenne Szabad Nép.... azaz Őrtorony-félóra,amelyben egy véntestvér parázs hangulatú propagandabeszédben ecsetelné,hogy a(z Őrtorony szempontból) hitehagyott eszmék iránt nyitott elvtárstestvérek potenciális paraziták a Paradicsomban,így a Teokratikus Rend érdekében le kell sújtani a férgekre.

Nem maradhatnak el természetesen a munkatáborok, fejtenék a követ a Vezető Testülettől eltérően gondolkodó"rákos daganat-szerű" veszélyes emberek.

Észak-Koreára,és a szocialista Albániára,Romániára hasonlító ("szellemi") "paradicsom" jönne létre abban az országban,ahol a "Jehova Tanúi egyház" államvallás lenne.
"<<
          [Kovács Zsotza Zsolt ]

(Egy kommentem újrafogalmazott verziója.
Forrás: http://jehovatanui.blog.hu/2012/06/26/uzenet_103#comment-form )
 
 
 
 
###########################


;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;########################### 
Rovat: "Gondolatok,idézetek,kommentárok" = "GonidKom"
                          Mottóm:  >>  itt <<
 

2 megjegyzés:

infaustus írta...

Érdekes felvetés, és szomorú jövőkép. Ha belegondolok, talán hálát tudok adni, a mai Magyarországért, ahol mégis csak szabadságban gyakorolhatjuk a hitünket...

Zsolt Kovács írta...

@Infaustus:

Hálás vagyok én is Istenünknek, hogy anyanyelvünkön Bibliát olvashatunk, Ige-tanítást hallhatunk, és nem kell rettegnünk, hogy ha bármilyen apró részletben másképp gondolkodunk, mint a Vezető Testület, vagy egy full-fundi-fanatik keresztény fórum moderátora. Nem tehetnek számkivetetté, és nem uralhatják le az életünket az önjelölt diktátorok, teológiai sarlatánok, "teokraTerminátorok"!

Akik az életüket Krisztusra, a Kősziklára építették,és megismerték, megtapasztalták a megváltott Élet szabadságát, azokat nem lehet lélek-gyarmatosítással, manipulációval,megfélemlítő szövegekkel, Bibliavers-zsonglőrködésekkel rabságban tartani, ahogy a Halál sem tudta fogságban tartani Jézust, az Élet Fejedelmét!

Örülök, hogy ismét Meglátogattál, és Kommenteddel gazdagítottál: köszönöm!