2014. július 20., vasárnap

Hitvédelem,a legpiszkosabb munka

>>" A   hitvédelem  a  legpiszkosabb  munka a  keresztény  szolgálatban,
       -mint  a  takarítóé - mindenki  tudja , hogy  kellene  támogatni,
       de  fontosabb  szolgálatok  kötik  le  a vezető  keresztények  figyelmét:
       Felvonulás  Jézusért, bábmisszió, egyházi  iskolák,
       állami  támogatások  megszerzése.
"<<


             [ Kovács  Zsotza  Zsolt ]

             (  Forrás:  Melkisedek.HU Fórum  )################################
*****************************************************
#################################

Rovat: "Gondolatok,idézetek,kommentárok" = "GonidKom"
                          Mottóm:  >>  itt <<

4 megjegyzés:

Boglárka Szuhányi írta...

Na ezt jól megmondtad :) És van is helye a szókimondásnak, köszönöm, én is így gondolom. ... noha van helye mindennek, de főleg ez az utolsó: állami támogatás, ? hogyan lehet hitet védeni, Isten mellett állástfoglalni, ha közben valaki más - emberek - érdekeit kell védeni, mert ő támogat anyagilag ? ezek lennének a kérdések, amit egy őszinte Jézus hívőnek végig kéne gondolnia, és vállalnia a keskeny, nehéz krisztusi utat a dicsőséges helyett. Ezzel vissza is mutatok az elmúlt 25 évre, kedves keresztény gyülekezet vezetők, már késő bánat, hogy az eredményeket levonjátok, üres a kassza, és az állam se támogat, közben totál hiteltelenek is letettek tanításaitokkal együtt ... no komment az elmúlt 25 évre. Voltak igaz próféták, a gyülekezetekben, volt lehetőség, a megigazulásra, nem hallgattattok rájuk. Szerintem még most se, pedig egyre kevesebb az idő, hamarosan már nem lesz, aki szóljon hozzátok, még az interneten se.
Bogi

Zsolt Kovács írta...

@-->>Boglárka Szuhányi:

Nem igazán akartam a mondanivalót az állami támogatásokra, de azt tapasztaltam: a rövidtávú érdekek,a vallási divatok,és az egyházpolitikai szempontok tekintetében a hitvédelem egy teljesen marginális ,még erkölcsi-technikai támogatásra méltatlan tevékenység. Örülök, hogy újra Írsz (postolsz) szívesen Olvaslak!

Köszönöm a Kommentedet!

Névtelen írta...

Honvagyszeru erzesekkel kerestem reatok,de csak nalad Zsolt kaptam eselyt arra,hogy jelezzem:meg elek.
A hitvedelemrol valo velemenyem altalanosan az,hogy ami kritizalhato egy felekezetben,az reformra is szorulo inkabb,mint begorcsolten maradni a hagyomany egiszeire hivatkozva gloria-fosztottnak.Kemenyen kiszol sok mindenki rank reformatusokra,s az igazan helyes hitvedelmunk az lehetne,hogy a gorombasagoktol meg se sertodni es megengedni a Mindenkit Formalni Tudo Jezusunknak,hogy egy altalanosabban elfogadhato reformatussagra vezessen minket,a benne levoket,s a kulso zsurizok szemleletet is.

Zsolt Kovács írta...

@Névtelen:

Köszönöm szépen Komentedet!
Nem Írtad a Nevedet,
-csak sejtem, hogy András a Keresztneved! [;-<))
Jól sejtem? :-)